Damien Grove blogja

sci-fi, fantasztikum, Világ, Univerzum

Feedek
Megosztás

ingyenes webstatisztika

 

Táltos - Arany Sas pályázat 2018

Kissé megkésve, de végül eljutottam odáig, hogy az Arany Sas 2018-as irodalmi pályázaton kimagasló pontszámot elért novellám (címe Táltos) linkjét megosszam veletek.

Táltos novella link

Az eredményhírdetés link

 

Kezében szabadság - Antológia az 1956-os forradalom tiszteletére

Egy hét múlva jelenik meg a Kezében szabadság című novelláskötet, mely az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára lát napvilágot. Az antológiában a Memento mori című novellám található, további kilenc szerző remek írása mellett.

 

Andy Baron, író, főszerkesztő gondolatai:

"Az 1956-os emlékév tiszteletére egy könnyű, szépirodalmi kötettel készültünk. Olyan értelemben könnyű, hogy szerzői a szórakoztató irodalom művelői, akiket a szerkesztő 56-os témájú novellák írására buzdított. Vannak hősök, kalandok és tragédiák - ahogyan az életben is. A történetek szereplői hús-vér emberek, akiket ilyen, vagy olyan módon, de elragadott a forradalom szele. Mert ötvenhatban senki sem maradhatott közömbös!
A könyv október elején megjelenik, de már most megrendelhető!
Ára: 1956.- forint + belföldi ajánlott levél ára, illetve Újpesten októbertől személyesen átvehető!"

 

Facebook oldal:

https://www.facebook.com/1956-Kez%C3%A9ben-szabads%C3%A1g-1245795172118865/

Megjelent a Kalandok és kalandozók

Megjelent a Kalandok és kalandozók c. novellagyűjtemény, melyben sok már remek írás mellett Válaszúton című novellám is megtalálható.

Megvásárolható 1500 Ft-os áron a Spiritart kiadónál.

http://spiritart7.webnode.hu/products/kalandok-es-kalandozok/

 

Megjelent A holló évszázada antológia

Tegnaptól kapható A holló évszázada c. antológia, amely a Historium kiadó gondozásában jelent meg. A kötet most kedvező áron (20% kedvezménnyel 1920 Ft) rendelhető meg a Bookline-on. A kötetben sok remek írás mellett helyet kapott a Törött szárnyú holló röpte című novellám is (Albert Tamás néven). A könyv előszavát a hazánkban méltán híres kortárs történelmi regény író, Bán Mór jegyzi!

A kötet innen rendelhető meg.

Tom Salt naplója az "Amíg felkel a nap" című antológiában

Ha jól emlékszem, talán két évvel ezelőtt a karcolat.hu Történelmi és utópisztikus címmel hírdetett novellapályázatára írtam egy rövid történetet. Nem volt sok időm rá, szinte csak néhányszor tudtam átfutni, javítani, és végül engem is meglepett, hogy az írás bekerült a pályázat legjobb tíz műve közé. Talán irodalmilag és szöveggondozás tekintetében nem volt annyir kiforrott, mint amiket az utóbbi időben írtam, én úgy gondolom, talán inkább az eredeti ötlet fogta meg a zsűrit. Mindenesetre már akkor is szó volt a megjelenésről, de a folyamat több hátráltató dolog miatt késett. Nos, az öt év alatt, mióta írásra adtam a  fejem, rá kellett jönnöm, hogy ehhez a szakmához egy valami nagyon kell: türelem. Sőt, az ember néha már elfelejti a dolgokat, és akkor derült égből villámcsapásként érkezik a hír: mégis csak megjelenik az a fránya antológia. :-)

Szóval, ha valakit esetleg érdekelnek a fantasztikus történetek, és nem írtózol az e-book formátumtól, az alábbi linken megvásárolhatod a kiadványt...

http://konyvaruhaz.info/hu_HU/amig-felkel-a-nap

Megjelenés a Historium Kiadó új antológiájában

Néhány szűk hónap után új motivációval látott el az élet. (Sokszor nehéz csak úgy a vakvilágba írni, főleg ha az ember alapvetően a civil munkájából tartja el magát és a családját). De azért néha mégis megerőlteti magát az író, ugye. A Histórium kiadó novellapályázatára küldtem be életem első történelemmel foglalkozó írását, és a novella bekerült azon tizenkét mű közé, amelyek megjelennek a kiadó 2013-as Fiatal magyar prózaírók sorozat második kötetében. Egyelőre még szoknom kell a saját nevemet, de azt hiszem, ez elég kellemes feladat ilyenkor. :-)

A részletek: Tovább»