Damien Grove blogja

sci-fi, fantasztikum, Világ, Univerzum

Feedek
Megosztás

ingyenes webstatisztika

 

Új genezis

Már csak nyolc óra volt hátra a teljes hibernációig. Eusebius az űrhajó irányítófülkéjében ült, és mereven bámulta a monitorokon futó számsorokat.

A karakterek egyenletesen követték egymást: pályagörbe számítások, helyiségek pontos hőmérséklete, oxigén felhasználás, hajtóművek pillanatnyi teljesítménye, páratartalom – megannyi fontos információ egy űrhajós számára. A férfi jól tudta, pár óra múlva ezek a dolgok nem fognak számítani, akkor már nem lesz semmi ráhatása a környezetére, mert addigra a hibernációs kapszulában fekszik majd, és várja, hogy szeme hosszú időre lecsukódjon. Aztán egy jó darabig – talán soha többé –, nem fog semmit érzékelni, sem érezni. Tovább»

A Solaris üzenete

Eddig a pillanatig még nem adatott meg az emberiségnek, hogy egy flórával és faunával rendelkező (akár értelmes élet forrásaként szolgáló) bolygóra lépjen. Itt van nekünk a jó öreg Hold meteoroktól lyuggatott arca, meg az űrállomás, melyet mi magunk építettünk, és esetleg a közeljövőben eljuthatunk akár a Marsra is. Bár abban nem lesz túl sok köszönet: a légkör tízszer ritkább, mint nálunk (és főleg szén-dioxidból áll), a tömegvonzás pedig még a földinek a felét sem éri el. Talán évszázadokba is beletelik, mire felépítjük majd (talán üvegburák alatt) az első városokat. Szóval, amíg nincsen semmilyen tapasztalatunk, marad az álmodozás. Tovább»